Pomoc pro děti z Jižní Moravy

Před měsícem se Jižní Moravou prohnalo ničivé tornádo a připravilo o domovy tisíce lidí, včetně rodin s dětmi. Finance z vyhlášené sbírky Nadace Naše dítě poputují na pomoc dětem z postižených oblastí.

Nadace Naše dítě zareagovala obratem na přírodní katastrofu, která postihla koncem června několik obcí na Jižní Moravě, založením dlouhodobé sbírky na pomoc dětem z těchto oblastí. Sbírka nadace má dlouhodobý charakter a bude pomáhat s úhradou školních potřeb, školních výletů, technických pomůcek pro výuku, ale i hraček, dětských kol a dalšího vybavení, které dětem bude chybět. 

Do sbírky na Darujme.cz se zapojilo již na 50 dárců. Sbírka bude pokračovat až do zimních měsíců, protože  rodiny s dětmi  budou potřebovat dlouhodobou pomoc. Až si zajistí střechu nad hlavou, začnou zjišťovat, co všechno chybí jejich dětem před začátkem školního roku, ale i potom. A v tom okamžiku mohou hledat pomoc  u Nadace Naše dítě.

„Spojili jsme se starosty nejpostiženějších obcí a nabídli jim pomoc pro rodiny s dětmi. V současné chvíli přijímáme první žádosti. Jsme vděční za solidaritu všech dárců. Děti se budou zanedlouho vracet do škol a bude jim chybět veškeré vybavení jako školní tašky, pomůcky, učebnice, technické vybavení a další potřeby. Sbírka bude aktivní určitě ještě několik měsíců, abychom mohli průběžně a rychle reagovat na okamžité potřeby jako například na školy v přírodě či úhrady školních obědů pro děti, a pomohli tak rodičům lépe zvládnout složitou životní situaci,“ uvádí Zuzana Šafářová z Nadace Naše dítě. 

Více informací na www.nasedite.cz
Link na sbírku: https://www.darujme.cz/projekt/1204952